SpinX-kaapelit (Spindeco Oy)

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

Collusion

Käyttäjä
Liittynyt
24.6.2008
Viestejä
539
Olin tänään todistamassa melko hämmentävää esitystä Kuopiolaisen Spindeco Oy:n kehittämistä SpinX-tuoteperheen kaapeleista. Markkinapuheiden mukaan kaapeleiden vaikutus perustuu johdinmateriaalin päälle kemiallisin keinoin luotavaan pinnoitteeseen, joka mahdollistaa johdinmateriaalissa olevien elektronien asettumisen sähkön kululle edulliseen järjestykseen. Tuloksena sähkön kulkunopeus kaapelissa nopeutuu. Markkinoijan esittämän esimerkin mukaisesti tämä vähentää SpinX-teknologialla toteutetun sähköjatkojohdon perään kytketyn audiovahvistimen säröä, nostaa antotehoja sekä vähentää lämmöntuottoa. Markkinapuheeseen mahtui kyllä aika monta muutakin esimerkkiä sähköyliherkkyyden aiheuttamien oireiden vähenemisestä plasmatelelevision kuvan paranemiseen. Kaapelia oli kuulema testattu myös hintavalla Rohde & Schwarzin testilaitteistolla (kuulema myös itse valmistajan toimesta), jossa signaalinkulkunopeudeksi oli saatu noin 7 kertainen valonnopeus. Markkinoija ei kuitenkaan väittänyt, että saatu tulos pitäisi kutinsa, mutta mielestäni on mielenkiintoista, että se otettiin puheeksi.

Valitettavasti mittaustuloksia ei ollut saatavilla meneillään olevan patentointiprosessin takia.

Onko palstalaisilla mitään mietteitä asiasta? Itseäni ainakin kiinnostaisi tietää, onko tässä seuraava Hifi-skenen ( ja miksei muidenkin teollisuudenalojen ) graalin malja.

Tilaisuudessa esiintynyt materiaali:
http://aijaa.com/DcRMS0
http://aijaa.com/ACGCmr
http://aijaa.com/8qPRFr
http://aijaa.com/6Ka6Wz
http://aijaa.com/54Jntl
http://aijaa.com/bucBJD
http://aijaa.com/59xojW
http://aijaa.com/8hKG7z
http://aijaa.com/X21Bin

29.03.2016: Koska viestiketjuun on tullut hurjasti viestejä, tiivistetään käytyä keskustelua tähän avausviestiin.

Heti viestiketjun perustamisen jälkeen sain valmistajalta lähtöisin olevia ja jälleenmyyjän kautta välitettyjä yhteydenottoja, joiden mukaan yllä oleva materiaali ei ole tarkoitettu julkiseen levitykseen. Useat siinä olevat asiat ovat kuitenkin olleet jo aikaisemmin julkisuudessa:

Viikkosavo 29.10.2014
http://www.viikkosavo.fi/web/pdf/2014_43/VIS29P07.pdf

AutoStudio 28.01.2016 @Facebook sanoi:
Ylpeänä kerromme että viikonloppuna myymälässämme saa Maailman ensiesittelynsä SpinX Technologyn hifikaapelit!

Esiteltävät tuotteet;

SpinX Cable PC1.5 -laitevirtajohto, laitteisiin jossa on erillinen virtajohto
SpinX Cable EC1.3 -jatkovirtajohto - käy kaikkiin laitteisiin, myös kiinteällä virtajohdolla oleviin
SpinX Cable SC3.0 -3m kaiutinkaapelit

Tutkitusti vaikuttaa seuraaviin asioihin:

-Optimoi elektroniikan toiminan laitteistossa, hyötysuhde paranee ja energiankulutus pienenee
-Vahvistimen puhdas ulostuloteho paranee n.30-50%
-Parantaa äänentoistollisia ominaisuuksia, signaali/kohinasuhde (yli10%) ja ulostuloteho paranevat ja säröarvot pienenevät (n.dekaanin).
-Sähköisten laitteiden aiheuttama kulkuaikaviive minimoituu, stereokuva tarkkenee
-Digitaalisärö eli jitter vähenee merkittävästi

Spindeco Oy:stä mukana Petteri Koljonen esittelemässä kaapeleita ja
kertomassa teknologian saloista molempina päivinä.
https://www.facebook.com/1468839089...46883908971/10153827863493972/?type=3&theater

Muita Spindecon edustajan sanallisia väitteitä kaapeleiden ominaisuuksista:
- Spindecon kaapelin avulla on kuulema pystytty elvyttämään jo pitkään kuolleena ollut matkapuhelimen akku kytkemällä heidän valmistama jatkojohto pistorasian ja laturin väliin. Mikä parasta, mittauksen jälkeen akun kapasiteetti nousi alkuperäisestä 1100 milliampeeritunnista 1900 milliampeerituntiin.
- Spindecon kaapelit optimoivat siihen kytketyn elektronisen laitteiston toimintaa. Vaikutus ei kuulema häviä välittömästi kaapelin irroittamisen jälkeen, mikä tekee piuhojen vertailusta hankalaa.

Jälleenmyyjien mietteitä:
- samio haluaa täsmentää, että mittaustulokseksi saatu 7-kertainen valonnopeus ei pidä paikkaansa, vaan se oli mittausvirhe kuten em. tilaisuudessa kerrottiin.
- samio täsmensi lisäksi vielä, etteivät he aio myydä kaapeleita valmistajan tarjoamin argumentein.
- PekkaY on sitä mieltä, että tämänkaltainen tietojenlevitys on törkeää ja jos hän itse olisi valmistajan asemassa, olisivat oikeustoimet vakaan harkinnan alla.
- PekkaY on myös sitä mieltä, että kaapeleita ei oltu markkinoitu millään tapaa ennen tämän viestiketjun perustamista.
- PekkaY on myös sitä mieltä, että ketjun aloittaja on umpikuuro, koska ei pystynyt varmuudella erottamaan Spindecon virtapiuhoja ja vakiopiuhoja toisistaan lyhyen testirupeaman aikana.
- PekkaY on myös sitä mieltä, että kytkin virtajohdot seinään väärin testatessani niitä.
- Kysyttäessä PekkaY:ltä, suosittelisiko hän kaapeleita markkinointimateriaalissa mainittuun energiatalouden parantamiseen vastaus oli: En suosittelisi.
- PekkaY on viimeisimmän tiedon mukaan huolestunut viestiketjun aloittajan jaksamisesta.
- Aki A: "Kommentoin tähän aiheeseen ainoastaan virtakaapeleiden osalta... Tuon kaapelirundin päätepysäkki oli Oulu, valitettavasti... Ihan vakavasti puhuen, tuolla kaapelilla olisi saanut ammattikoulussa sähköasentajan todistukseen arvosanan hylätty. "

Nimimerkki KKuikka on suostunut mittaamaan kaapelit ilmaiseksi, mikäli joku lähettää hänelle sellaiset testattavaksi. Ketjuun on tullut paljon vastauksia, joissa vähätellään mittauksien tärkeyttä, vaikka kaapeleita on selvästi markkinoitu vain mittauksin todennettavien argumentein.
 
Viimeksi muokattu:
On muuten nopea toi 7x valonnopeus.

Hienot dokumentit myös. Onko sukua valkee-korvavalolle ym?
 
Signaalin kulkunopeudeksi 7 x valon nopeus?

Loistava saavutus, sillä "In everyday electrical and electronic devices, the signals or energy travel as electromagnetic waves typically on the order of 50%–99% of the speed of light, while the electrons themselves move (drift) much more slowly."

Onko tuo siis jatkoroikka, jolla saa kaikki nuo luvatut ominaisuudet? Jos tuo nostaa tehoja ja vähentää lämmöntuottoa, niin sehän parantaa siis hyötysuhdetta.

Parantaako se plasmatelevisoon kontrastia ja plasmapanelin väriavaruuden toistoa lähemmäs ideaalia REC 709 normia? Toimisikohan tuo myös LCD-telkulla?

 
On muuten nopea toi 7x valonnopeus.
Maallikkona näissä asioissa olen ollut siinä luulossa että valonnopeus on kaiken informaation, myös massattomien hiukkasten, nopeuden yläraja. (Massalliset eivät saavuta valon nopeutta). Mutta aina sitä oppii uutta.
 
Viimeksi muokattu:
Unohtui kysymän, notta soiteltiinko roikalla sterkkoja, vai esitettiinkö vain piirtoheitinkalvoja?
 
Kalenteri mennyt sekaisin

Kyllä erikoiskaapeleiden esittelijältä on mennyt kalenteri aivan sekaisin. Näin mullistavat tuoteuutuudet esitellään yleensä aprillipäivänä, jolloin tuotteet saavat parhaan vastaanoton yleisön taholta. Nyt esittely varmasti epäonnistui, koska ihmiset eivät olleet valmiiksi aprillitunnelmissa.

Mittausterveisin
Kalervo Kuikka
 
Onko tänään täysikuu? Aprillipäiväänkin on vielä aikaa.
 
Taustalta kuuluva pörinä on edesmenneiden fyysikoiden pyörimistä haudoissaan...
Ja Albertin tuhkat pölisevät.
Nyt on laskeva puolikuu.
 
Kovin ollaan taas mestausmielellä liikenteessä...

Tutkitaan ensin ja hutkitaan tai mätkitään sitten, kun on nähty ja/tai kuultu sekä mitattu.

Toivotaan, että ovat vakavalla mielellä kehittäneet innovaation, joka myös kaupallisesti nousee lentoon. Mielellään valonnopeudella tässä Suomen taloustilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:
----------
 
Viimeksi muokattu:
... -.-- .-. --- ..-!
Heh. Näinhän se menee. Poistin kun huomasin mihin suuntaan homma lähti. En perehdy tekniikkaan enkä väittämiin, mutta luulen, että minulla voisi olla jopa laajempikin kokemus noista, myös kotona.
Mutta eiköhän tämä ole osaltani käsitelty.
 
Minusta on hienoa että ylipäänsä kehitellään kaapeleita ja näillä yritetään ansaita elanto. Siitä en tykkää että markkinointiviestinnässä käytetään ihan puutaheinää-väitteitä: Seitsemän kertainen valonnopeus, minkä todistus laitetaan mittalaitevalmistajan kontolle. Tuollaisella keksinnöllä voitettaisiin fysiikan nobel, ja soveltavat keksinnöt aina tietoliikenneyhteyksien ja prosessoreiden nopeuttamisesta mullistaisivat maailman. Ja tällä keksinnöllä tehdäänkin hifisteille kaapeleita!? Kaapelit ovat varmaan ihan bueno, mutta markkinointiin peräänkuuluttaisin jonninmoista vastuullisuutta. Mitä tuohon seitsemän kertaiseen valonnopeuteen tulee, siinä on joko käytetty mittalaitetta väärin, laskettu tulokset väärin tai joku on keksinyt varsin kyseenalaisia markkinointiväitteitä.
 
Mistä lähtien johtojen valonnopeutta on mitattu ja mikä on tavis lamppujohdon vauhti noin verrokiksi jos se eroaisi siinä ylipäätään mitenkään?


Onhan tuo prosenttia valon nopeudesta ollut jo vuosia markkinointiviestinnässä. Ilmeisesti signaalin kulkunopeutta halutaan näin laadullisena tekijänä kuvata. Väittiköhän nordost että sen kaapeleissa nopeus olisi ollut jotain 70%(?) luokkaa valon nopeudesta.
 
Sinällään tosi hauskaa, koska minulla on todennäköisesti kauppiaista se paras kokemus noista. Nyt julkaisen sellaisen pienen kokemuksen, joissa oli paikalla erittäin kokeneita maahantuojia,joille todellakaan noi piuhat eivät edusta kaupankäynnin kasvamista, päinvastoin. Mutta kun ainkin meidän alalla ei ole kyräilyä huonosta/ hyvästä. Paikalla oli monia todella pitkänlinjan ammattilasia, ei siellä ollut mitään bisnettimiehiä, jotka pyörittävät sananhelinälöä ja rahalla hyvää " äänentoistoa" jokainen läsnäolioija kuuli eron, ja koko setti oli todella hyvin tehty. Vaihdoin ainoastaan seinästä tulevan virtajohdon jakoplokiin, ja se vaihdettava johtokin oli n. 3 ketainen hinnaltaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös