Hifiharrastajat ry

”Yhdistyksen tarkoituksena on edistää yleistä audioalan harrastustoimintaa Suomessa sekä edistää audioalan harrastajien välistä kanssakäymistä.”

Mitä Hifiharrastajat ry tekee?

Hifiharrastajat ry on mukana musiikkiin ja äänentoistoon liittyvissä tapahtumissa ja on itsenäisesti järjestänyt esim. DIY- ja kuuloketapahtumia.

Yhdistys ylläpitää hifiaiheista keskustelufoorumia. Foorumi on kaikille avoin, mutta keskusteluun osallistuminen vaatii rekisteröitymisen. Keskustelufoorumilla on myös Suomen laajin käytettyjen hifilaitteiden markkinapaikka, jossa on omat osionsa yksityisille harrastajille ja myös kaupallisille toimijoille.

Olemme tuottaneet erilaisia hifiin liittyviä julkaisuja kuten akustiikka- ja vinyylioppaat sekä erilaisia digijulkaisuja.

Toimimme hifiharrastuksen puitteissa yhteyspisteenä eri medioihin. Kauttamme on haettu ja löydetty haastateltavia niin lehtiin, radioon kuin televisioonkin kertomaan äänentoistoharrastuksestaan.

Yhdistys valitsee vuosittain jäsenistöstään aktiivisuuden, avuliaisuuden ja harrastuksen edistämisen perusteella Vuoden Hifiharrastajan ja palkitsee hänet kunniakirjalla.

Mitä yhdistykseen kuuluminen tarkoittaa jäsenilleen?

Jäsenyys tekee monesti hifiharrastuksesta sosiaalisempaa. Yhdistyksen jäsen saa laajemmat luku- ja kirjoitusoikeudet keskustelufoorumilla, jossa on mahdollisuus tutustua esimerkiksi paikalliseen jäsentoimintaan.

Foorumikeskustelujen lisäksi jäsenet tapaavat toisiaan kasvotusten esimerkiksi kuunteluvierailujen sekä muiden yhteisten tapaamisten merkeissä.

Yhdistys tukee harrastusta edistävää jäsentoimintaa ja korvaa esimerkiksi tapahtumiin suuntautuvien ryhmäkuljetusten polttoainekuluja. Samoin yhdistyksen edustustehtävissä syntyneitä kuluja pyritään korvaamaan.

Lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen harrastukseen liittyviä laitteita ja tarvikkeita, joita yksittäisen harrastajan ei välttämättä kannata ostaa itselleen satunnaisen käyttötarpeen vuoksi.

Jäsenedut

Laajemmat luku- ja kirjoitusoikeudet keskustelufoorumilla.

5 € alennus akustiikka- ja vinyylioppaan hinnasta.

Alennuksia hifimessujen pääsylippuihin.

Oikeus lainata yhdistyksen laitteita ja tarvikkeita:

  • LP-levyjen oikaisuprässi: Furutech DF-2

  • Vinyylisäätösalkku: Strobe It, Weight Watcher, Level Gauge, Alignment Gauge

  • Akustiikan mittauslaitteisto: Akustiikkaopas, UMIK-1, mikrofoniteline, tarvittavat kaapelit 

  • ARTA -lisenssiavain

  • Metrik-aktiivikaiuttimet

  • Rega P3 LP-levysoitin + Pro-Jectin Phono Box SE -RIAA, äänivarressa Michellin vastapaino, rasiat: AT-95E ja Ortofon MC20 Super II

  • Nimby CD-rippausasema

  • Superchunk Corner -akustiikkapaneeleita

  • Akustinen lohkoketju -akustiikkasermejä

  • Virtasalkku, sis.

    • Oehlbach phaser laitteiden vaiheen testaukseen

    • Fluke 1ac2 VoltAlert jännitteenkoetin johtojen vaiheen testaamiseen

    • Cardas Quadlink virtajohto & Graditech Voima 2 virtajohto

      + Nippusiteitä, Oehlbachin maadoitusjohto ja kuusiokoloavain patterin vaihtoa varten.

Alueellisesti lainattavia laitteita ja tarvikkeita (näihin voi sisältyä lunastettava osuus, joka oikeuttaa käyttöön).

  • Pirkanmaa: OkkiNokki levypesuri

  • Pohjanmaa: akustiikan mittauslaitteisto

  • Oulu: akustiikan mittauslaitteisto

  • Päijät-Häme: Dynaudio stand2-kaiutinjalustat, TC-750 RIAA, Ortofon DS-1 neulavaaka 

Jäseneksi liittyminen

Alla olevan painikkeen kautta pääset täyttämään yhdistyksen jäsenhakemuksen.
Tervetuloa jäseneksi kasvavaan yhdistykseemme!


Hifiharrastajat ry:n säännöt


1 § NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on HIFIHARRASTAJAT ry, ja sen kotipaikka on Helsinki ja kieli suomi.

2 § TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää yleistä audioalan harrastustoimintaa Suomessa sekä edistää audioalan harrastajien välistä kanssakäymistä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi ylläpitää omaa internetsivustoa sekä harjoittaa julkaisutoimintaa Internetissä ja muissa medioissa. Yhdistys voi järjestää esitelmä-, koulutus-ja juhlatilaisuuksia sekä yhteismatkoja jäsenilleen. Yhdistys voi myös järjestää yleisötapahtumia ja kilpailuja yhteistyössä alalla toimivien yritysten kanssa. Yhdistys ylläpitää yhteyksiä muihin alan järjestöihin ja yhteisöihin Suomessa sekä ulkomailla.

Yhdistys voi myös hankkia, ylläpitää ja välittää harrastusvälineistöä jäsenistön käytettäväksi, voittoa tavoittelematta. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi hankkia varoja myymällä mainostilaa, keräämällä jäsenmaksuja, järjestämällä arpajaisia ja rahankeräyksiä. Yhdistys voi myös ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Yhdistys voi vuokrata ja omistaa tarpeellisia kiinteistöjä.

Tarvittaessa yhdistys hankkii toimintaansa varten asianomaisen luvan.

Yhdistyksellä voi olla palkkausasioiden ja jäsenkunnan etujen ajamista varten rahastoja, joihin siirretään vuosittain yhdistyksen talousarviossa osoittama määräraha. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole hankkia voittoa tai muuta välitöntä taloudellista etua siihen osallisille.

3 § JÄSENET

Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen jäsenet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä sekä hallituksen päätöksiä.

Yhdistyksellä voi olla kannattajajäseniä, jollaiseksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Varsinaiset jäsenet ja kannattajajäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Hallitus päättää sekä varsinaisten jäsenien että kannattajajäsenien jäseneksi ottamisesta.

Hallituksella on oikeus nimetä kunnia-tai ainaisjäseneksi henkilö, joka on erityisen merkittävästi edistänyt yhdistyksen toimintaa tai sen tarkoitusta.

4 § EROAMINEN JA EROTTAMINEN

Hallitus voi erottaa jäsenen, jos häneltä on yhdistyksen erääntynyt jäsenmaksu suorittamatta tai hän toiminnallaan yhdistyksessä tai sen ulkopuolella on huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksen toimintaa tai toimii vastoin sen tarkoitusta.

Erotettu jäsen voi vedota erottamisestaan yhdistyksen kokoukseen jättämällä yhdistyksen hallitukselle kirjallisen valituksen neljäntoista (14) päivän kuluessa siitä, kun hän on saanut erottamispäätöksestä tiedon. Erottamispäätös astuu voimaan heti valitusajan päätyttyä tai kun yhdistyksen kokous on vahvistanut päätöksen.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. kaikissa edelämainituissa tilanteissa jo suoritettuja jäsenmaksuja ei palauteta.

5 § JÄSENMAKSU

Varsinaisilta jäseniltä ja kannatusjäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kummallekin jäsenryhmälle päättää vuosikokous. Kunnia-ja ainaisjäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.

6 § HALLITUS

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja sekä vähintään kaksi (2) ja enintään kahdeksan (8) muuta jäsentä. Puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet valitaan vuosikokouksessa. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Lisäksi hallitus valitsee ja erottaa tarvittavat toimihenkilöt.

Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Jos hallituksen jäsen eroaa kesken toimikautensa, voidaan varsinaisessa tai ylimääräisessä kokouksessa valita uusi hallituksen jäsen eronneen jäsenen toimikauden jäljellä olevaksi ajaksi. Puheenjohtaja voi toimia yhtäjaksoisesti korkeintaan viisi (5) kautta.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään kaksi (2) hallituksen jäsentä sitä kirjallisesti pyytää puheenjohtajalta, ja on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet hallituksen jäsenistä ovat läsnä.

Äänestettäessä ratkaisee yksinkertainen ääntenenemmistö. Äänten jakautuessa tasan on puheenjohtajan ääni ratkaiseva paitsi vaalissa, jossa ratkaisee arpa.

7 § YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja ja 1 hallituksen jäsen yhdessä.

8 § TILIKAUSI JA TILINTARKASTUS

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilit on annettava toiminnantarkastajille/tilintarkastajille tarkastettavaksi vähintään kuukausi ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajien/tilintarkastajien on annettava lausuntonsa vähintään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.

9 § YHDISTYKSEN KOKOUS

Yhdistyksen vuosikokous pidetään tammi-huhtikuun välisenä aikana hallituksen määräämänä aikana. Ylimääräiseen kokoukseen yhdistys kokoontuu, milloin hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai milloin vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä tai kymmenen yhdistyksen jäsentä sitä kirjallisesti pyytää hallitukselta. Kokous on tällöin pidettävä viimeistään yhden kuukauden kuluttua pyynnön esittämisestä.

Kokouskutsu on toimitettava jäsenille kirjeitse tai sähköpostitse jäsenen ilmoittamalla osoitteella. Kokouskutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat.

Kullakin läsnäolevalla jäsenellä on yhdistyksen kokouksessa yksi ääni. Läsnäoleva jäsen saa äänestää valtakirjalla enintään neljän (4) poissaolevan jäsenen puolesta. Kukaan ei kuitenkaan saa äänestää enempää kuin neljäsosalla (1/4) kokouksessa edustettuna olevasta äänimäärästä. Valtakirjat, joiden tulee olla annettu kutakin kokousta varten erikseen, on esitettävä kokouksen tarkastettaviksi kokouskutsussa mainitulla tavalla.

Päätökset tehdään yksinkertaisella äänienemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, paitsi vaaleissa arpa.

Jäsenen, joka haluaa jonkin asian otettavan käsiteltäväksi yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, on siitä jätettävä kirjallinen esitys hallitukselle kuukausi ennen kokouspäivää.

Vuosikokouksessa käsiteltävät asiat

1. kokouksen avaus

2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. esitetään hallituksen tili-ja toimintakertomus ja tilintarkistajien lausunto

6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille

7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo-ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet

8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

9. valitaan 1-2 tilintarkastajaa ja heille varatilintarkistajat

10.päätetään muista hallituksen ja jäsenten esittämistä asioista, ottaen huomioon yhdistyslain 24 §

11. kokouksen päättäminen

10 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN

Näiden sääntöjen muuttamiseen vaaditaan, että yhdistyksen kokouksessa päätös saa taakseen vähintään 2/3 annetuista äänistä ja että sääntömuutos on ollut mainittuna kokouskutsussa.

11 § YHDISTYKSEN PURKAMINEN

Yhdistyksen purkamiseksi vaaditaan, että kokouskutsussa mainittua purkamisesitystä on kannattanut vähintään 3/4 yhdistyksen kokouksessa annetuista äänistä ja että toinen kokous samanlaisin ääntenenemmistöin hyväksyy päätöksen. Kokousten väliajan tulee olla vähintään kaksi (2) viikkoa.

Jos yhdistys purkautuu tai lakkautetaan, on yhdistyksen varat ja muu omaisuus luovutettava jälkimmäisen purkautumisestä päättävän kokouksen määräämällä tavalla sellaisille rekisteröidyille yhdistyksille, jotka toimivat samanlaisten päämäärien hyväksi, joita yhdistys on edustanut.